Bab(us)ka

Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki imád Pesten császkálni, és jobbnál jobb helyeket felfedezni. Legyen az kávézó vagy akár étterem, a kis utcák csodás helyszíneket rejtenek magukban.

Nem csak a délutáni sétálás, vagy a reggeli munkába rohanás közben találhatjuk meg ezeket a gyöngyszemeket, hanem ma már, az internet világában szembejön velünk egy-egy hirdetés, ami aztán valamivel megfog bennünket, és rávesz, hogy emberi kíváncsiságunkból adódóan betérjünk hozzájuk. 

Hát, én is így jártam, pár héttel ezelőtt. Aki csak egy picit is ínyenc az ételek terén, az érteni fogja kíváncsiságomat, ugyanis a helyszín, ami csalogatott az nem volt más, mint a Babuska Food. Hát ki ne akarna igazi orosz kajákat kóstolni?? Ráadásul a belvárosban, egy baromi jól megközelíthető helyen, a Dunától 2 sarokra? Nem volt kérdés, hogy ki kell próbálnom. 

Így is történt. Elővigyázatos pesti módján foglaltunk asztalt, biztos ami biztos, hiszen tuti, hogy mindneki hétfő este akar orosz kaját enni..!!

Besétáltunk a Jászaitól a tervezett étterem felé, tudjátok, ott a Meki mellett, majd a nagy beszélgetésben, élvezve az akkor még igen csak jó időt, azon kaptuk magunkat, hogy már itt is vagyunk.
Elkísértek minket a foglalt asztalunkhoz, és máris elkezdtük böngészni az étlapot, hogy melyik lehet a legextrább orosz csemege. Fura volt, ugyanis nem igazán találtunk különleges dolgokat.. Volt rajta töltött paprika, meg rántott hús, ami nagyon finom, meg jó kis magyaros, de... Hol a többi??? Mi ebben az orosz??? A pincér, hozva a várt italunkat, azonnal látta döbbenetünket, mi pedig rá is kérdeztünk, hol az oroszság.. Ajánlott ezt-azt, majd nehézkes választásunk után elment. 

Na, hát körül-belül 5 perc múlva jöttünk rá, az étlapot 7-edjére forgatva, hogy igazából a hely, ahol vagyunk, az nem Babuska, hanem Babka, és nagy valószínűséggel ez az, ami miatt nem volt egy darab orosz kaja sem az étlapon.

Jót nevetve magunkon, megettük a töltött paprikát és a steak-et, amit félig oroszra magyrázva rendeltünk, majd besétáltunk a keresett helyhez, ami egy sarokkal volt beljebb, mint ahol mi ettünk. 

Hát, mit is mondhatnék..

A kaja finom volt, a felszolgálás kedves, talán csalódottságunkat az adta, hogy nem pont erre készítettük fel a hasunkat. 

Ettől függetlenül, az éttermet csak ajánlani tudom, a kiülős asztalokkal, a helyben sütött finomságokkal, és a házi üdítőikkel levettek a lábamról.

De, hogy eljutottam-e a várva várt Babuskába?

Legközelebb kiderül! ;)

babuska.png

babka.jpg