5 tipikus egyetemi tanár!

tanartip.jpg

Egyetemi pályafutásom során láttam már elég sok mindent. Napi szinten találkozunk szaktársainkkal, vagy csak más egyetemistákkal, akikről ahogy megszólal meg van a véleményünk.

De ne felejtsük el, hogy az egyetemre nem csak hallgatók járnak. Itt jön a lényeg, mégpedig drága tanáraink. 
Persze, ahogy mi sem, ők sem egyformák. Mindegyikőjüknek megvan a saját stílusa, ami aztán vagy tetszik, vagy nem. 

Most itt van ezek közül öt:

1. A dia telepakolós

Tudjátok, Ő az, aki még diasort is hoz, hogy mindent le tudj jegyzetelni. Aki elmondja az egész anyagot, egy szavad sem lehet rá. De mégis.. Valami nem stimmel..

dia.jpg

2. A diagram mániás

Nos, Ő is vetít, szerencsére kevesebbet, mind a "dia telepakolós", de valami itt sem az igazi. Ő az, aki minden diára más diagramot tesz. Nyilván, ezt is mind értjük..

diagram.pngdiagram2.jpg

3. Aki csak ül

Az előző két típus legalább készül az órára. Viszont, van egy típus, aki csak ül. Elkezdi mondani az anyagot, és ha netalán le tudod jegyzetelni, akkor félúton rájössz, hogy már rég nem is arról beszél amiről kéne, csak eszébe jutott valami... Aztán még egy valami.. Jól elbeszélget magában, és így telik el másfél óra! 

mesel.png

4. A ZH mániás

Őt mindenki ismeri. Az anyagot úgy-ahogy leadja, kicsit hiányos ugyan, de legalább tudod mire készülj. Azt hinnéd, hogy itt biztosan jól szerepelsz a félév végén. Persze. A félév végén biztosan.. Meg az előtte való héten.. és előtte.. meg azelőtt. Ő az, aki minden héten írat egy ZH-t, természetesen abból, ami épp eszébe jut. És még járkál is.. 

zh.jpg

5. A jó fej

A legritkább faj. Persze, ennek is több változata van. Az egyik, amelyik jó fej órán, poénkodik, közbe valamit azért elejt az anyagból is, aztán jó indulattal megszavaz mindenkinek egy jegyet. Persze, 4-es, és 5-ös, attól függ, mennyire nevettél az órán. A másik fajta, aki szintén hasonló, csak a végeredmény más. Ugyanis hiába jó fej, meg vicces, ha a félév végén olyan ZH-t írat, amiben a szavak, mintha egy másik tantárgyból jöttek volna, hiszen egyik se hangzott el a féléves nevető kurzus alatt.

jofej.jpgjofej2.jpg

Ugye, hogy Te is találkoztál már velük? Jusson eszedbe következő órán, hogy mire számíthatsz..