6 tipikus pesti utas

bkk.png

Aki csak egy kicsit is mozog Budapesten tömegközlekedéssel a hétköznapokban, vagy akár hétvégén, az pontosan tudja, hogy mire számítson. Mindnyájan ismerjük azokat a tipikus utasokat, akikkel biztosan találkozhatunk, akár metrón, akár buszon, akár villamoson utazunk. 

Most itt vannak ők:

1. A tizenéves, menő gyereksereg

Na ők azok, akikkel reggel, délután, és este is találkozhatsz, hiszen minden napszakban van okuk arra, hogy az időt az iskolán kívül töltsék. Ők azok, akik 90%-ban ordíttatják a zenét, ha pedig épp nincs kéznél egy hangszóró, akkor ők maguk ordítanak, iPhone-nal a kezükben.

tinik.jpg

 

2. A csöves

Mindenki ismeri őket.. Minden villamoson van, legalább egy. A 3 méteres körzetükben nem tudsz megmaradni, mert vagy az alkoholtól, vagy a fürdetlenségtől, vagy a szartól bűzlenek. 

csovi.JPG

 

3. Az öregasszony

Szintén a nap bármelyik szakában jelen van. Nem is egyedül, hiszen általában hozza magával a legalább vele megegyező, de inkább kicsit nagyobb méretű banyatankot is, ami még két helyet elfoglal. És ha még ez sem lenne elég, tuti, hogy csúnyán néz, ha nem adod át a helyed, mikor van még két másik üres is a járművön. 

banyatank.jpg

 

4. A pedofil

Aki indokolatlanul, folyamatosan bámul. Tipikus középkorú férfiak, akik le se bírják venni a szemüket, a fiatal, egyetemista lányokról, és mind tudjuk, hogy mire gondolnak. Persze, ilyenkor mi történik? Az is rosszul érzi magát, aki észreveszi, a fiatal lány meg alig várja, hogy leszálljon. Gusztustalan, pedofil állat.

bamul.jpg

 

5. A gyerekes

Mindenki kedvence. Nem elég, hogy babakocsival, síró gyerekkel száll fel, de még van egy alig 4 éves totyogós is mellette, akinek minden második kérdése a "De miért???". 

gyerekes.jpg

 

6. Aki mindig siet

Még meg sem várta, hogy leszállj, de Ő már fent van járművön. Mert biztosan így előbb indul el, nem?

adj-helyet.jpg

 

Természetesen, előfordulhat a kombináció, miszerint mind az hat modell jelen van, te pedig nemhogy kellemesen élveznéd az utat, hanem szó szerint szenvedsz. Ugye, hogy ugye?